4 tips om meer uit jouw GMAT voorbereiding te halen

4 tips om meer uit jouw GMAT voorbereiding te halen

13 februari 2017 Geen categorie 0

De GMAT. Velen komen er voor het eerst mee in aanraking als ze op zoek gaan naar de toelatingseisen voor hun pre-master. Een lastige test, die je misschien liever helemaal niet willen maken. Maar helaas, het is een belangrijke toelatingseis voor universitaire opleidingen en voor MBA’s. En dan begint het zoeken. Want ja, hoe bereid je je nou het beste voor op de GMAT test? Bij Mindful GMAT geven wij dagelijks tips aan studenten om meer uit de voorbereiding op hun GMAT te halen. Lees ze dus goed door, en wie weet heb jij de GMAT test wel sneller en makkelijker behaald dan je denkt!

1. Denk goed na over jouw niveau wiskunde en Engels
De GMAT test bestaat uit vier onderdelen: verbal, integrated reasoning, analytical writing en quantitative. Bij de eerste drie onderwerpen komt het aan op jouw niveau Engels, en bij het laatste onderdeel komt het aan op jouw niveau wiskunde (A en B).

Het is lastig voor aanbieders van GMAT cursussen om jouw niveau in te schatten. Jij weet zelf het beste wat jouw niveau wiskunde en Engels is. Bedenk je dus van te voren goed wat jouw niveau is en schat dit niet te hoog in. Zo voorkom je dat een aanbieder jou adviseert om een moeilijkere GMAT cursus te doen, terwijl jouw niveau wellicht lager ligt.

2. Begin op tijd aan jouw voorbereiding voor de GMAT
Het is aan te raden om op tijd te beginnen aan de voorbereiding op de GMAT. Veel studenten dienen hun score in de maand mei door te geven aan universiteiten. Wij raden het studenten af, gezien de moeilijke wijze van vraagstelling in de GMAT, om pas in januari of februari te beginnen met hun voorbereiding. Begin bij voorkeur al met jouw GMAT voorbereiding in de maanden september, oktober of november.

3. Bereid je al voor jouw cursussen voor op de GMAT
Deze tip sluit aan op de vorige tip. Een GMAT cursus is een goede voorbereiding op de GMAT. Maar jouw voorbereiding begint niet bij aanvang van de GMAT cursus. Bereid je voor aanvang van de cursus al goed voor op de GMAT. Maak oefenvragen en ga na welke onderwerpen jij lastig vindt. Zo begin je goed voorbereid aan jouw GMAT cursus en is de kans op succes groter. Bij Mindful GMAT dienen studenten zich voor elke les voor te bereiden. Je ontvangt handouts die je voor elke les dient te maken. Zo leert een student door het gelijk ook te doen. Bovendien krijg je ook samenvattingen van de lesstof, extra handig dus !

4. Plan de GMAT test niet te dicht op het einde van jouw GMAT cursus
Eindigt jouw GMAT cursus op 4 november? Plan jouw GMAT test niet op 5 november. Bij Mindful GMAT raden wij aan minimaal 3 weken tussen einddatum van de GMAT cursus en de datum van GMAT test te zitten. Oefenen met de behandelde stof is essentieel om de GMAT met succes af te leggen. Als jouw GMAT te dicht op het einde van jouw cursus zit, dan is er te weinig tijd om te oefenen met de geleerde stof. Voor het plannen van en informatie over het examen zelf, kan je kijken op MBA.com.

Wil jij een gratis advies voor de voorbereiding van jouw GMAT cursus? Neem dan telefonisch contact met ons op via het telefoonnummer 085 7500 475.

About the author

gmat:

0 Comments

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Geef een reactie