fbpx

Frequently Asked Questions

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je een vraag hebt. Over ons of over de GMAT cursus. Daarom hebben we de meest gestelde vragen op een rijtje gezet.

Basiscursus = 2 sessies van 2 uur

Deze cursus is belangrijk voor mensen die al enige tijd geen wiskunde meer gevolgd hebben, of twijfelen of hun kennis nog op niveau is. Om persoonlijk advies te krijgen, kun je nu onze Pre-test doen. De link is te vinden op de inschrijf pagina.

De cursus omvat een herhaling van de basis van de wiskunde die je nodig hebt om een goede score te behalen op de GMAT.

In basis sessie 1 zullen we de theorie behandelen over breuken, eigenschappen van getallen tussen -1 en 1 en even & oneven getallen. In sessie 2 behandelen we de theorie over exponenten, negatieve & positieve getallen en vergelijkingen oplossen. We maken ook een begin met lineaire vergelijkingen en kwadratische vergelijkingen. De sessies duren 2x 2 uur.

De Basic GMAT cursus wordt op dit moment gegeven in Amsterdam, Rotterdam, Maastricht, Enschede, Groningen, Nijmegen en Utrecht.

Alle cursussen zijn in het Engels, want de GMAT is zelf ook in het Engels. Het is belangrijk dat je alle Engelse concepten goed beheerst.

Onze GMAT instructeurs zijn studenten Econometrie, Wiskunde of studenten met een technische opleiding. Zij hebben allen minimaal 95% gescoord op de Quantitative Section van de GMAT, GRE of een ander gelijkwaardige computertest.

Nee, voor de Basic GMAT sessie hoeft dit niet. Het maakt niet uit of je eerst sessie 1 volgt en dan sessie 2 of andersom.

Wij adviseren om 2 weken tussen de cursussen te laten zitten, zodat je genoeg tijd hebt om de basis eigen te maken en je goed voor te bereiden op de Quantitative GMAT cursus.

De Basic GMAT cursus richt zich op cursisten welke al enige tijd geen wiskunde meer gevolgd hebben en / of onzeker zijn over hun wiskunde niveau. Deze cursus is een goede voorbereiding op de Quantitative GMAT cursus, waar je je focust op de strategische vraagstukken.

Nee, voor de Basic GMAT cursus heb je geen boeken nodig. Alle stof die behandeld zal worden staat op hand-outs welke je tijdens de cursus zult ontvangen.

Quantitative GMAT cursus = 4 sessies van 2,5 uur

De cursus omvat alle kwantitatieve GMAT onderwerpen en focust op strategische vraagstukken. We leren je belangrijke wiskundige shortcuts en oefenen representatieve GMAT vragen tijdens de sessies. Het doel van onze cursus is om je de snelste oplossingsmethode te leren voor elk type GMAT vraag.

Onze cursus behandelt belangrijke GMAT valkuilen en shortcuts om die te vermijden. We willen echter benadrukken dat een hoge GMAT score niet haalbaar is door alleen een aantal ‘trucjes’ te kennen. Je theoretische kennis van de GMAT stof is het fundament van je voorbereiding.

Ja, het is zeer belangrijk dat je je goed voorbereid voor iedere sessie. Het stelt ons in staat om tijdens de sessies dieper in te gaan op de stof. Het stelt jou in staat om vragen te stellen over de problemen waar je tegenaan bent gelopen tijdens het studeren thuis. Je moet in ieder geval 2 middagen of avonden uittrekken om iedere sessie goed voor te bereiden.

Ja, het maakt niet uit of je eerst sessie 1 volgt en dan sessie 2 of 3. In iedere sessie worden andere onderwerpen besproken.

Ja. In de Quantitative GMAT cursus gebruiken we de Quantitative Manhattan GMAT Guides. We hebben in de afgelopen jaren met veel verschillende GMAT boeken gewerkt en deze boeken zijn de meest heldere GMAT boeken op de markt. Bovendien geven ze je toegang tot zes online GMAT oefentests. Naast de Manhattan GMAT Guides gebruiken we de Official Guide for GMAT Review om veel oude GMAT vragen te oefenen. Ook ontvang je tijdens elke sessie GMAT hand-outs waarin de belangrijkste strategische vraagstukken staan.

FAQs over de online GMAT cursus

Onze online GMAT cursus is voor iedereen die zich degelijk wil voorbereiden op alle onderdelen van de GMAT. Onze cursisten varieëren van (pre-)Master studenten tot young professionals die een MBA willen doen.

De cursus is in het Engels, want de GMAT is zelf ook in het Engels. Het is belangrijk dat je alle Engelse concepten goed beheerst.

De cursus bestaat uit videolessen voor alle onderdelen van de GMAT, meer dan 2000 oefenvragen, 500 videos, tips & tricks en GMAT oefentesten. De Step-by-Step Learning Guide brengt je stap voor stap dichter bij jouw gewenste GMAT score.

Je hebt geen dure GMAT boeken nodig, voor de online GMAT cursus. Voor de face-to-face GMAT cursus heb je wel boeken nodig. De meest effectieve leermethode voor de GMAT bestaat uit een combinatie van lessen (online of persoonlijk), veel oefening van oude GMAT vragen en het nalezen van de theorie/strategie die je in de lessen hebt geleerd. Dat kun je allemaal met onze online GMAT cursus.

Er zitten meer dan 5500 GMAT vragen met uitwerkingen in de cursus.

Met de GMAT test generator kun je je eigen oefentesten samenstellen uit de database van 5500 oefenvragen. Je kunt daarbij per onderwerp het niveau van de vragen aanpassen aan jouw target score. Bovendien heb je de keuze of de vragen elkaar “adaptief” opvolgen: net zoals in de echte GMAT worden de vragen dan moeilijker naarmate je meer vragen correct beantwoordt.

Vanaf het moment dat je inlogt online cursus heb je 6 maanden toegang. Onder ''My Account'' zie je hoeveel dagen je nog toegang hebt tot de online cursus.

FAQs over de GMAT zelf

De GMAT is een universitaire toelatingstest voor Master- en MBA- opleidingen. De GMAT is een computertest van 3.5 uur en bestaat uit 4 onderdelen. Je scores op de Quantitative en Verbal Section bepalen je uiteindelijke GMAT-score van 200-800. Zie deze pagina van onze zusterorganisatie Mindful GMAT voor een gedetailleerde omschrijving van de 4 onderdelen van de GMAT.

In Nederland kun je de GMAT in Amsterdam of Utrecht doen. Vanuit Maastricht is Düsseldorf de dichtstbijzijnde stad waar je de GMAT kunt maken. Je meldt je aan voor de GMAT op www.mba.com.

Je GMAT score is 5 jaar geldig. Sommige universiteiten vereisen echter dat je de GMAT niet langer dan 2 jaar voor je aanmelding hebt gemaakt. Check dit goed bij de universiteit waar jij je wilt aanmelden.

Je ontvang je officieuze GMAT score gelijk op de testdag. Binnen 20 dagen na je GMAT wordt deze score officieel. Bij de meeste universiteiten kun je je met je officieuze score al aanmelden.

Ja. Je kunt de GMAT meerdere keren maken, maar er moeten tenminste 16 kalenderdagen tussen twee pogingen zitten. Universiteiten kijken alleen naar je hoogste score: zij begrijpen dat de GMAT zeer pittig is en dat je twee keer nodig kunt hebben om je target score te behalen.

FAQs over inschrijvingen

Nee, wij verzorgen cursussen maar zijn geen onafhankelijk test centrum waar de GMAT afgenomen wordt. Voor inschrijven voor de GMAT test, zie mba.com.

Je kan alsnog betalen door het geld naar ons over te schrijven. Het bankrekeningnummer is: NL65INGB0006584956 t.a.v. Mindful GMAT.

De meeste Nederlanders zijn ca. 4-8 weken met hun GMAT voorbereiding. Jouw persoonlijke voorbereidingstijd hangt af van je wiskunde-achtergrond, de GMAT score die je wilt behalen, en de snelheid waarmee je de stof oppikt. We adviseren je om ruim voor je aanmeldingsdeadline te beginnen met de cursus.

Ja, dit is wel mogelijk. Zolang het minimaal 24 uur van tevoren wordt doorgegeven via mail.

Wanneer je je hebt aangemeld en hebt betaald, ontvang je een e-mail met informatie over wat je moet voorbereiden voor de Quantitive cursus. Je hoeft je niet voor te bereiden voor de Basic GMAT cursus.

De cursussen worden in Amsterdam, Enschede, Groningen, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht gegeven.

We gebruiken Facebook om personen te verifiëren. Dit is het enige waarvoor we Facebook gebruiken. We verzamelen geen extra gegevens. Jouw wachtwoord wordt hiermee niet bij ons bekend. We zullen de Facebook gegevens nooit gebruiken voor andere doeleinden of gegevens verstrekken aan derden.

Ja, dat is zeker mogelijk. Laat dit ons per email weten naar welke data je je cursus wilt verschuiven.

Ja, dat is zeker mogelijk. Zolang je absentie maar van tevoren is gemeld. Stuur ons een e-mail naar welke dag je voorkeur uitgaat. Wij bekijken dan of dit mogelijk is.

We bieden je de mogelijkheid om te helpen bij vrijwilligersprojecten met een maatschappelijke impact. Je ontvangt een korting op je GMAT cursus als je je talenten twee dagdelen inzet bij sociale vrijwilligersprojecten via Stichting Nederland Cares. Als je je aanmeldt en gebruik maakt van deze korting, ontvang je automatisch een mail met gegevens om je daarvoor in te schrijven.

Tijdens de aanmelding ontvang je een link waar alle locaties in vermeld staan en ook in welk lokaal je verwacht wordt.

Annulering

Mindful GMAT/GMAT Holland is flexibel met het annuleren van cursussen. We begrijpen dat studieplannen mogelijk last-minute kunnen veranderen en dat andere redenen kunnen lijden tot annulering.

Uiterlijk 4 weken voordat de cursus begint, mag de cursist de cursus op elk moment annuleren. De cursist zal dan het volledige cursus bedrag teruggestuurd krijgen exclusief €22,50 administratie kosten. De administratiekosten voor annulering zullen ook in rekening worden gebracht wanneer de cursist de cursus wil annuleren als Mindful GMAT/GMAT Holland de cursus waarvoor de cursist zich heeft ingeschreven heeft geannuleerd en daarom de cursus wil annuleren omdat de cursist op een ander voorgestelde datum niet kan deelnemen.

Binnen 4 weken voordat de cursus begint, mag de cursist annuleren alleen krijgt de cursist dan 50% van het cursus bedrag terug, exclusief €22,50 administratie kosten. De administratiekosten voor annulering zullen ook in rekening worden gebracht wanneer de cursist de cursus wil annuleren als Mindful GMAT/GMAT Holland de cursus waarvoor de cursist zich heeft ingeschreven heeft geannuleerd en daarom de cursus wil annuleren omdat de cursist op een ander voorgestelde datum niet kan deelnemen.

Wanneer de cursus is gestart, kan de cursist de cursus niet meer annuleren.

Een online cursus kan helaas niet geannuleerd worden.

Een cursus gaat sowieso door wanneer er minimaal 4 registraties zijn. Force Majeure (“situaties buiten je macht”) kunnen resulteren in een annulering van de cursus met een volledige teruggave van het cursus geld. Echter komt dit niet vaak voor omdat Mindful GMAT/GMAT Holland werkt met zeer flexibele instructeurs.

Uiterlijk 4 weken voordat de cursus begint, mag de cursist de cursus op elk moment annuleren. De cursist zal dan het volledige cursus bedrag teruggestuurd krijgen exclusief €22,50 administratie kosten. De administratiekosten voor annulering zullen ook in rekening worden gebracht wanneer de cursist de cursus wil annuleren als Mindful GMAT/GMAT Holland de cursus waarvoor de cursist zich heeft ingeschreven heeft geannuleerd en daarom de cursus wil annuleren omdat de cursist op een ander voorgestelde datum niet kan deelnemen.

Binnen 4 weken voordat de cursus begint, mag de cursist annuleren alleen krijgt de cursist dan 50% van het cursus bedrag terug, exclusief €22,50 administratie kosten. De administratiekosten voor annulering zullen ook in rekening worden gebracht wanneer de cursist de cursus wil annuleren als Mindful GMAT/GMAT Holland de cursus waarvoor de cursist zich heeft ingeschreven heeft geannuleerd en daarom de cursus wil annuleren omdat de cursist op een ander voorgestelde datum niet kan deelnemen.

Overige FAQs

Ja, we zijn gecertificeerd als onderwijsinstituut in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Een ISO auditor heeft onze organisatie ge-audit. Daarbij is gekeken naar de inhoud van de cursus, de kwalificaties van onze cursusontwikkelaars en de interne procedures, zoals ons evaluatieproces en de manier waarop we nieuw materiaal ontwikkelen. Na zowel persoonlijke als schriftelijke auditrondes hebben we het CRKBO kwaliteitskeurmerk gekregen en zijn wij vrijgesteld van BTW (onderwijsvrijstelling BTW). Je kunt het CRKBO register hier inzien (zoek op: GMAT Holland).

Ja. Stuur ons een e-mail en wij brengen je in contact met een instructeur in de stad waar jij woont.