Frequently Asked Questions

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je een vraag hebt. Over ons of over de GMAT cursus. Daarom hebben we de meest gestelde vragen op een rijtje gezet.

Online cursus

Dit kan gebeuren. Wij moeten je handmatig aan het platform toevoegen en dit doet we na het checken van de betaling. Wil je toch eerder beginnen of weet je niet zeker of het inschrijven gelukt is? Stuur ons dan even een mailtje.

Ga naar login.gmatcursus.nl en log hier in met jouw e-mail adres en wachtwoord.

Dit kan soms gebeuren als er te veel cookies in jouw browser zijn opgeslagen. Zorg ervoor dat je jouw 'browsing data' of 'cache' leegt en open de browser opnieuw. Lukt dit nog niet? Dan kun je ook een incognito venster openen in chrome met CTRL+SHIFT+N of CMD+SHIFT+N

Basiscursus (2 sessies van 2 uur)

Deze cursus is belangrijk voor cursisten die al enige tijd geen wiskunde meer gevolgd hebben, of twijfelen of hun kennis nog op niveau is. Om persoonlijk advies te krijgen, kun je nu onze Pre-test doen. De link is te vinden op de inschrijf pagina.

In deze cursus behandelen we alle basis wiskunde regels. Als je dit onder de knie hebt, zul je hierna meer leren van de Quantitative cursus.

We frissen jouw kennis op voor het oplossen van lineaire/kwadratische vergelijkingen, rekenen met breuken, exponenten en met positieve en negatieve getallen. De wekelijkse sessies duren 2 uur.

De Basic GMAT cursus wordt op dit moment gegeven in Amsterdam, Rotterdam en Maastricht.

Alle cursussen zijn in het Engels, want de GMAT is zelf ook in het Engels. Het is belangrijk dat je alle Engelse concepten goed beheerst. Zodra er alleen maar Nederlandse studenten zijn, is het ook een mogelijkheid om de uitleg in het Nederlands te krijgen.

Onze GMAT instructeurs zijn studenten Econometrie, Wiskunde of studenten met een technische opleiding. Zij hebben allen minimaal 95% gescoord op de Quantitative Section van de GMAT, GRE of een ander gelijkwaardige computertest.

Nee, voor de Basic GMAT sessie hoeft dit niet. Het maakt niet uit of je eerst sessie 1 volgt en dan sessie 2 of andersom.

Wij adviseren om 1-2 weken tussen de cursussen te laten zitten, zodat je genoeg tijd hebt om de basis eigen te maken en je goed voor te bereiden op de Quantitative GMAT cursus. Volg de cursussen dus achtereenvolgend.

De Basic GMAT cursus is een opfris cursus om het wiskunde niveau weer op peil te brengen. Deze cursus is een goede voorbereiding op de Quantitative GMAT cursus, waar alle wiskundige onderwerpen van de GMAT aan bod komen.

Nee, voor de Basic GMAT cursus heb je geen boeken nodig. Alle stof die behandeld zal worden is terug te vinden op ons online platform. Hiertoe krijg je altijd 6 maanden toegang als je een cursus bij Mindful GMAT volgt.

Quantitative GMAT cursus (4 sessies van 3 uur)

De cursus omvat alle kwantitatieve onderwerpen van de GMAT en focust op strategische vraagstukken. We leren je belangrijke wiskundige shortcuts en oefenen representatieve GMAT vragen tijdens de sessies. Het doel van onze cursus is om je de snelste oplossingsmethode te leren voor elk type GMAT vraag.

Onze cursus behandelt belangrijke GMAT valkuilen en shortcuts om die te vermijden. We willen echter benadrukken dat een hoge GMAT score niet haalbaar is door alleen een aantal ‘trucjes’ te kennen. Je theoretische kennis van de GMAT stof is het fundament van je voorbereiding. Het is hierna aan jou om dit zo veel en goed mogelijk te oefenen en herhalen.

Ja, het is zeer belangrijk dat je je goed voorbereid voor iedere sessie. Het stelt ons in staat om tijdens de sessies dieper in te gaan op de stof. Hierdoor kun jij vragen stellen over de problemen waar je tegenaan bent gelopen tijdens het studeren thuis. Je moet in ieder geval 2 middagen of avonden uittrekken om iedere sessie goed voor te bereiden.

Ja, maar we raden wel aan om te beginnen met sessie 1. In iedere sessie worden andere onderwerpen besproken, dus kun je de volgorde zelf bepalen. Wil je een andere volgorde? Stuur ons dan op tijd een e-mail hierover.

Nee, alle stof die behandeld wordt kun je vinden op ons online platform. Hiertoe krijg je 6 maanden toegang als je een cursus bij Mindful GMAT volgt. Boeken zijn niet noodzakelijk, maar mocht je deze willen aanschaffen dan raden wij de Manhattan GMAT Guides & Kaplan aan.

Online GMAT cursus

Onze online GMAT cursus is voor iedereen die zich degelijk wil voorbereiden op alle onderdelen van de GMAT. Onze cursisten varieëren van (pre-)Master studenten tot young professionals die een MBA willen doen.

De cursus is in het Engels, want de GMAT is zelf ook in het Engels. Het is belangrijk dat je alle Engelse concepten goed beheerst.

De cursus bestaat uit videolessen voor alle onderdelen van de GMAT, meer dan 2000 oefenvragen, 500 videos, tips & tricks en GMAT oefentesten. De Step-by-Step Learning Guide brengt je stap voor stap dichter bij jouw gewenste GMAT score.

Je hebt geen dure GMAT boeken nodig, voor de online GMAT cursus. Voor de face-to-face GMAT cursus heb je wel boeken nodig. De meest effectieve leermethode voor de GMAT bestaat uit een combinatie van lessen (online of persoonlijk), veel oefening van oude GMAT vragen en het nalezen van de theorie/strategie die je in de lessen hebt geleerd. Dat kun je allemaal met onze online GMAT cursus.

Er zitten meer dan 5500 GMAT vragen met uitwerkingen in de cursus.

Met de GMAT test generator kun je je eigen oefentesten samenstellen uit de database van 5500 oefenvragen. Je kunt daarbij per onderwerp het niveau van de vragen aanpassen aan jouw target score. Bovendien heb je de keuze of de vragen elkaar “adaptief” opvolgen: net zoals in de echte GMAT worden de vragen dan moeilijker naarmate je meer vragen correct beantwoordt.

Vanaf het moment dat je ingeschreven bent heb je 6 maanden toegang. Onder ''My Account'' zie je hoeveel dagen je nog toegang hebt tot de online cursus.

Ja! Met de online cursus kun je het Verbale gedeelte voorbereiden, en extra oefeningen maken voor alle andere onderwerpen.

Ja! Alle studenten die een Mindful GMAT cursus volgen krijgen 6 maanden toegang tot het online platform. Er staan je dus geen extra kosten te wachten.

GMAT test

De GMAT is een universitaire toelatingstest voor Master- en MBA- opleidingen. De GMAT is een computertest van 3.5 uur en bestaat uit 4 onderdelen. Je scores op de Quantitative en Verbal Section bepalen je uiteindelijke GMAT-score van 200-800. Zie deze pagina van onze zusterorganisatie Mindful GMAT voor een gedetailleerde omschrijving van de 4 onderdelen van de GMAT.

In Nederland kun je de GMAT in Amsterdam of Utrecht doen. Vanuit Maastricht is Düsseldorf de dichtstbijzijnde stad waar je de GMAT kunt maken. Je meldt je aan voor de GMAT op www.mba.com.

Je GMAT score is 5 jaar geldig. Sommige universiteiten vereisen echter dat je de GMAT niet langer dan 2 jaar voor je aanmelding hebt gemaakt. Check dit goed bij de universiteit waar jij je wilt aanmelden.

Je ontvang je officieuze GMAT score gelijk op de testdag. Binnen 20 dagen na je GMAT wordt deze score officieel. Bij de meeste universiteiten kun je je met je officieuze score al aanmelden.

Ja. Je kunt de GMAT meerdere keren maken, maar er moeten tenminste 16 kalenderdagen tussen twee pogingen zitten. Universiteiten kijken alleen naar je hoogste score: zij begrijpen dat de GMAT zeer pittig is en dat je twee keer nodig kunt hebben om je target score te behalen.

Inschrijvingen

Nee, wij verzorgen cursussen maar zijn geen onafhankelijk test centrum waar de GMAT afgenomen wordt. Voor inschrijven voor de GMAT test, zie mba.com.

Je kan alsnog betalen door het geld naar ons over te schrijven. Het bankrekeningnummer is: NL65INGB0006584956 t.a.v. Mindful GMAT.

De meeste Nederlanders zijn ca. 6-8 weken met hun GMAT voorbereiding. Jouw persoonlijke voorbereidingstijd hangt af van je wiskunde-achtergrond, de GMAT score die je wilt behalen, en de snelheid waarmee je de stof oppikt. We adviseren je om ruim voor je aanmeldingsdeadline te beginnen met de cursus.

Ja, dit is wel mogelijk. Zolang het minimaal 24 uur van tevoren wordt doorgegeven via de mail.

Wanneer je je hebt aangemeld en hebt betaald, ontvang je een e-mail met informatie over wat je moet voorbereiden voor de Quantitive cursus. Je hoeft je niet voor te bereiden voor de Basic GMAT cursus.

De cursussen worden in Amsterdam, Maastricht, Rotterdam en Utrecht gegeven.

Ja, dat is zeker mogelijk. Laat dit ons per email weten naar welke data je je cursus wilt verschuiven.

Ja, dat is ook mogelijk. Zolang je absentie maar van tevoren is gemeld. Stuur ons een e-mail naar welke dag je voorkeur uitgaat. Wij bekijken dan of dit mogelijk is.

We bieden je de mogelijkheid om te helpen bij vrijwilligersprojecten met een maatschappelijke impact. Je ontvangt een korting op je GMAT cursus als je je talenten twee dagdelen inzet bij sociale vrijwilligersprojecten via Stichting Nederland Cares. Als je je aanmeldt en gebruik maakt van deze korting, ontvang je automatisch een mail met gegevens om je daarvoor in te schrijven.

Tijdens de aanmelding ontvang je een link waar alle locaties in vermeld staan en ook in welk lokaal je verwacht wordt.

Annulering

Mindful GMAT/GMAT Holland is flexibel met het annuleren van cursussen. We begrijpen dat studieplannen mogelijk last-minute kunnen veranderen en dat andere redenen kunnen lijden tot annulering.

Uiterlijk 4 weken voordat de cursus begint, mag de cursist de cursus op elk moment annuleren. De cursist zal dan het volledige cursus bedrag teruggestuurd krijgen exclusief €22,50 administratie kosten. De administratiekosten voor annulering zullen ook in rekening worden gebracht wanneer de cursist de cursus wil annuleren als Mindful GMAT/GMAT Holland de cursus waarvoor de cursist zich heeft ingeschreven heeft geannuleerd en daarom de cursus wil annuleren omdat de cursist op een ander voorgestelde datum niet kan deelnemen.

Binnen 4 weken voordat de cursus begint, mag de cursist annuleren alleen krijgt de cursist dan 50% van het cursus bedrag terug, exclusief €22,50 administratie kosten. De administratiekosten voor annulering zullen ook in rekening worden gebracht wanneer de cursist de cursus wil annuleren als Mindful GMAT/GMAT Holland de cursus waarvoor de cursist zich heeft ingeschreven heeft geannuleerd en daarom de cursus wil annuleren omdat de cursist op een ander voorgestelde datum niet kan deelnemen.

Wanneer de cursus is gestart, kan de cursist de cursus niet meer annuleren.

Een online cursus kan helaas niet geannuleerd worden.

Een cursus gaat sowieso door wanneer er minimaal 3 registraties zijn. Force Majeure (“situaties buiten je macht”) kunnen resulteren in een annulering van de cursus met een volledige teruggave van het cursus geld. Echter komt dit niet vaak voor omdat Mindful GMAT/GMAT Holland werkt met zeer flexibele instructeurs.

Uiterlijk 4 weken voordat de cursus begint, mag de cursist de cursus op elk moment annuleren. De cursist zal dan het volledige cursus bedrag teruggestuurd krijgen exclusief €22,50 administratie kosten. De administratiekosten voor annulering zullen ook in rekening worden gebracht wanneer de cursist de cursus wil annuleren als Mindful GMAT/GMAT Holland de cursus waarvoor de cursist zich heeft ingeschreven heeft geannuleerd en daarom de cursus wil annuleren omdat de cursist op een ander voorgestelde datum niet kan deelnemen.

Binnen 4 weken voordat de cursus begint, mag de cursist annuleren alleen krijgt de cursist dan 50% van het cursus bedrag terug, exclusief €22,50 administratie kosten. De administratiekosten voor annulering zullen ook in rekening worden gebracht wanneer de cursist de cursus wil annuleren als Mindful GMAT/GMAT Holland de cursus waarvoor de cursist zich heeft ingeschreven heeft geannuleerd en daarom de cursus wil annuleren omdat de cursist op een ander voorgestelde datum niet kan deelnemen.

Overige FAQs

Ja, we zijn gecertificeerd als onderwijsinstituut in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Een ISO auditor heeft onze organisatie ge-audit. Daarbij is gekeken naar de inhoud van de cursus, de kwalificaties van onze cursusontwikkelaars en de interne procedures, zoals ons evaluatieproces en de manier waarop we nieuw materiaal ontwikkelen. Na zowel persoonlijke als schriftelijke auditrondes hebben we het CRKBO kwaliteitskeurmerk gekregen en zijn wij vrijgesteld van BTW (onderwijsvrijstelling BTW). Je kunt het CRKBO register hier inzien (zoek op: GMAT Holland).

Ja. Stuur ons een e-mail en wij brengen je in contact met een instructeur in de stad waar jij woont.