Stichting Nederland Cares

Mindful omgaan met jouw talenten

We bieden je de mogelijkheid om te helpen bij vrijwiligersprojecten met een maatschappelijke impact. Waarom? Omdat we hebben gemerkt dat GMAT test takers ambitieuze en capabele mensen zijn: jouw talenten maken het verschil.

Je ontvangt een vrijwilligerskorting op je GMAT cursus als je je talenten twee dagdelen inzet bij sociale vrijwilligersprojecten via Stichting Nederland Cares.

Lees de testimonials hieronder of bezoek de website van Nederland Cares voor meer informatie. Na je inschrijving voor de cursus mailen we je hoe je je vrijwilligersprojecten regelt.

Wat is Stichting Nederland Cares?

NL Cares biedt flexibel vrijwilligerswerk aan voor individuen en het bedrijfsleven. Je doet een activiteit wanneer het jou uitkomt en kiest iets dat bij jou past. Zo kom je in contact met mensen die extra ondersteuning kunnen gebruiken, zoals kinderen en jongeren uit achterstandssituaties, ouderen, migranten, dak- en thuislozen en mensen met een beperking. Vrijwilligerswerk bij NL Cares is laagdrempelig en inspirerend. De ontmoeting met anderen verruimt je blik op de wereld.

EGGERK-JAN LUBBERSEN
EGGERK-JAN LUBBERSEN

Ik heb gewandeld met een bejaarde mevrouw uit Verzorgingstehuis De Werf. Het was erg interessant om eens een middag met een toch wat vereenzaamde mevrouw door te brengen. Het wandelen en praten gaf erg veel voldoening aan beide kanten. Het verzorgingstehuis had zelfs een beetje geld mee gegeven zodat wij met z’n tweeën onderweg een kopje koffie met een koek konden kopen. Het concept van Mindful GMAT spreekt mij erg aan: aan de ene kant zet je je in voor de maatschappij en aan de andere kant krijg je zelf een korting op de cursus. Een aanrader voor iedereen die op een maatschappelijk verantwoorde manier zijn of haar GMAT met een uitstekende score wil afronden!

LISA VERKAIK
LISA VERKAIK

Ik heb meegeholpen in een tweedehands kledingwinkel van het Leger des Heils, de Tweede Kanswinkel. Samen met een andere vrijwilligster was ik verantwoordelijk voor het helpen van klanten en het netjes houden van de winkel. De sfeer was erg goed en gemoedelijk. Je zag dat de mensen vooral naar de winkel kwamen voor een praatje; het sociale aspect van deze winkel is zeer belangrijk.

KIRSTEN DE RUIJT
KIRSTEN DE RUIJT

Bij het Kopblok in Rotterdam Zuid heb ik migranten geholpen met de Nederlandse taal. Ik heb de docente ondersteund samen met een andere vrijwilliger. We hebben gedurende het eerste deel van de les de cursisten geholpen met hun oefeningen op de computer. Vervolgens hebben we samen aan de hand van een werkboek oefeningen gemaakt om hun kennis over de Nederlandse samenleving en taal te verbeteren. Het was leuk om te doen: de mensen die we hielpen met de Nederlandse taal waren zeer positief. Zij gaven aan dat ze de taal en cultuur snel leerden door in gesprek te gaan met jonge, enthousiaste mensen!

DIMITRI GERRITSMA
DIMITRI GERRITSMA

Ik heb geholpen bij het NDSM Kinderatelier). Bij dit leuke kunstproject heb ik kinderen tussen de 6 en 12 jaar geholpen met beeldhouwen. Het was erg leuk om de creativiteit van deze kinderen te stimuleren. Een heel bijzonder project en ik ga zeker naar de expositie!

SERPIL DINCSOY
SERPIL DINCSOY

Een van de vrijwilligersprojecten waar ik aan heb meegewerkt was een Bingo-avond voor de bewoners van een verzorgingstehuis. Aan het begin van de avond hebben de vaste medewerkers en ik de bewoners uit hun kamers opgehaald om daarna samen bingo te spelen. Ik heb vaker met oudere mensen gewerkt en ik vind het hartstikke leuk. Het was een gezellige avond, voor herhaling vatbaar! :-)

INDRA DIALLO
INDRA DIALLO

Ik heb meegeholpen bij een Creaclub voor mensen met een verstandelijke beperking. Bij deze activiteit waren ongeveer drie vrijwilligers aanwezig en vijftien knutselaars. Als eerste gingen we een kopje koffie met zijn allen drinken en kletsen over koetjes en kalfjes. Dit vond ik wel heel leuk maar ook spannend, omdat je niet echt een goed gesprek kan vormen en het daardoor wel even wennen is. Ik vond het knutselen superleuk! We moesten een uilenslinger maken en de knutselaars begeleiden bij het uitknippen en plakken. Het was erg leuk om zo bezig te zijn, en ik heb het als zeer gezellig ervaren!

DIEDERIK VERDULT
DIEDERIK VERDULT

Ik heb me via Mindful GMAT / Nederland Cares ingezet bij Call of the Mall. Doel van dit project is om bezoekers van winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht kennis te laten maken met verschillende soorten kunst. Mijn taak binnen het project was bezoekers van de tentoonstelling een korte toelichting te geven over een kunstwerk en de achterliggende gedachte van de artiest. Het was een erg leuk project om bij te helpen!

TJERK RINTJEMA
TJERK RINTJEMA

Ik heb geholpen bij de Weggeefwinkel aan het Jonckbloetplein in Den Haag. Daar heb ik geholpen met het ordenen van de spullen in de winkel en ben ik meegereden in de bus om spullen op te halen. Het was erg leuk om zoveel actieve vrijwilligers tegen te komen. Ook kom je zo bij veel mensen die elk een eigen verhaal hebben waarom ze de spullen doneren en waarom anderen de spullen juist komen halen. Ik vond het een goed en leuk project!

FRISO LUINENBURG
FRISO LUINENBURG

Een van de projecten die ik via Mindful GMAT / Nederland Cares heb gedaan is het assisteren bij een voetbaltraining van Forza Friends. Forza Friends is een voetbalvereniging binnen DVSU voor lichamelijk en/of geestelijk gehandicapte kinderen. De training verliep eigenlijk als een normale voetbaltraining, alleen hadden de deelnemers iets meer begeleiding nodig. De energie die ik kreeg van het samenwerken met de groep deelnemers vond ik top. Ik heb mezelf aardig in het zweet gewerkt tijdens het partijtje, en heb genoten van de training, mede door de duidelijke begeleiding van de projectleiders.